Audi presenteert nieuwe SUV: Audi Q4 e-tron

Audi presenteert nieuwe SUV: Audi Q4 e-tron

Audi heeft het doek getrokken van de Audi Q4 e-tron. Van deze variant komt er ook een Q4 Sportback e-tron variant. Deze sportieve elektrische crossovers zal vanaf de zomer leverbaar zijn in Nederland met een actieradius tot 520 kilometer! De Q4 e-tron is binnenkort al verkrijgbaar vanaf 48.295 euro! Daarmee zal deze elektrische auto een succes worden. Audi maakt elektrisch rijden hierdoor voor veel Audi liefhebbers nog toegankelijker.

AUDI Q4 E-TRON SPECIFICATIES

De nieuwe elektrisch aangedreven Audi Q4 e-tron is 4,58 meter lang. Hiermee is er wat ruimte verloren ten opzichte van de Audi Q5. Toch profiteer je op de achterbank van meer beenruimte. Hoe dit kan? Door het ontbreken van een verbranadingsmotor blijft er meer ruimte over in het interieur. De Q4 is net als vele andere nieuwe modellen ontwikkeld op het speciaal MEB platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s. De wielbasis van de Audi Q4 e-tron bedraagt 2,77 meter.

Audi Q4 e-tron

MODEL EN UITVOERING DETAILS

De elektrische Audi Q4 e-tron is aanvankelijk alleen in een viertal speciale introductieversies leverbaar die Audi ‘Launch Editions’ noemt. De reguliere Launch Edition voegt onder meer 19-inch lichtmetaal, een uitgebreider audiosysteem, stoelverwarming voor en parkeerhulp achter aan de uitrusting toe. De Launch Edition Advanced krijgt als extra’s onder meer Matrix-ledkoplampen, een doorlopend achterlicht, dynamische richtingaanwijzers, Virtual Cockpit en MMI Navigatie Plus. Daarboven staat de Launch Edition Advanced Plus die nog completer is, met onder meer een panoramadak, uitgebreide parkeerhulp rondom, een warmtepomp, een achteruitrijcamera en adaptieve cruise control. Tot slot is er de Launch Edition S Competition die is uitgerust met het S line-pakket dat onder meer een sportonderstel en diverse uiterlijke extraatjes omvat. Ook heeft deze uitvoering progressieve stuurbekrachtiging. Optioneel kan ook nog een Augmented reality Head Up Display worden gekozen met Argumented reality

Audi Q4 interieur

Q4 e-tron 35 uitvoeringen (349 km WLTP actieradius)

  • Q4 35 e-tron Launch Edition 170 pk 52 kWh € 48.295
  • Q4 35 e-tron Launch Edition Advanced 170 pk 52 kWh € 53.045
  • Q4 35 e-tron Launch Edition Advanced Plus 170 pk 52 kWh € 57.045
  • Q4 35 e-tron Launch Edition S Competition 170 pk 52 kWh € 61.045

Q4 e-tron 40 uitvoeringen (520 km WLTP actieradius)

  • Q4 40 e-tron Launch Edition 204 pk 77 kWh € 52.815
  • Q4 40 e-tron Launch Edition Advanced 204 pk 77 kWh € 57.565
  • Q4 40 e-tron Launch Edition Advanced Plus 204 pk 77 kWh € 61.565
  • Q4 40 e-tron Launch Edition S Competition 204 pk 77 kWh € 65.565

Audi Q4 50 e-tron quattro 299 pk 77 kWh twee elektromotoren

Audi Q4 e-tron zijkant

Q4 e-tron Launch Edition

De Audi Q4 e-tron Launch Editions is de basis uitvoering van de nieuwe Q4. De Launch Edition heeft onder meer een Audi smartphone interface, een automatisch bedienbare achterklep en LED koplampen en achterlichten.

Daarnaast krijgt deze uitvoering ook een multifunctioneel lederen stuurwiel met paddels, een Audi phone box (voor draadloos laden als je telefoon deze functie heeft) en Audi Lane Departure Warning.

Dit is slechts een greep uit de standaard aanwezige uitrusting. Met de Launch Edition van de Audi Q4 e-tron ben je dus voorbereid op de toekomst.

Launch Edition Advanced

De tweede Q4 e-tron die beschikbaar komt is de Audi Q4 e-tron Launch Edition Advanced. Dat is een hele mond vol, en dat geldt zeker ook voor de uitrusting van deze uitvoering.

Beide modellen zullen dit jaar nog op de markt komen. Volledig elektrisch rijden wordt steeds toegankelijker.

Bovenop de uitrusting van de Launch Edition wordt deze uitvoering geleverd met sportstoelen, MMI navigatie plus, Audi virtual cockpit en Matrix LED koplampen.

Daarnaast zijn er interieurelementen aanwezig als decoratielijsten in aluminium, verplichte instaplijsten voor en het Ambiente lichtpakket.

Hoewel dit nog niet alle aanwezige uitrusting is, willen we de achterlichten eruit lichten. Deze edititie, de Audi Q4 etron Launch Edition Advanced, krijgt LED achterlichten die over de volledige breedte doorlopen en zijn voorzien van animatie.

Launch Edition Advanced Plus

De derde Q4 e-tron die uitgebracht wordt bij de lancering is de Audi Q4 Launch Edition Advanced Plus. Wederom een mond vol, maar ook hier volledig terecht.

Bovenop de Audi Q4 Launch edition Advanced wordt de Plus uitgerust met onder andere een panorama dak, parkeerhulp plus, een warmtepomp voor actieradiusoptimalisatie een achteruitrijcamera en adaptive cruise control.

Launch Edition S Competition

Audi zou Audi niet zijn als er niet ook een sportieve variant van de Q4 e-tron in de line-up zou staan. De Audi Q4 Launch edition S Competition is die sportieve variant.

Bovenop de uitrusting van de Launch Edition Advanced Plus wordt deze S Competition uitgevoerd met Exterieurdetails in carrosseriekleur, S line in- én exterieur. Audi drive select, Audi progressive steering, optiekpakket zwart en privacy glas.

AUDI Q4 SPORTBACK E-TRON

De elektrisch aangedreven Audi Q4 Sportback e-tron is een allround gezinsauto met heel veel opbergruimte en een aflopende daklijn. Met het dashboardkastje meegerekend hebben alle vakken samen een inhoud van maar liefst 24,8 liter. In de kofferbak is ruimte voor 535 liter aan bagage. Met neergeklapte achterbank groeit dat volume tot 1.460 liter. Dit is iets minder dan zijn broertje deze heeft namelijk 1.490 liter begageruimte.

De Q4 Sportback e-tron is net als de reguliere Audi Q4 e-tron voorzien van een 35 of 40 variant. Beide volledig elektrische SUV’s zijn een lust voor het oog en voorzien van de kenmerkende Audi voorsprong door techniek.

Audi Q4 e-tron sportback

EENVOUDIG OPLADEN

De Audi Q4 Sportback e-tron is eenvoudig thuis of in de woonwijk op te laden. Dankzij de goede infrastructuur op het gebied van laadpalen is inpluggen zo gedaan. Helemaal makkelijk wordt het met een laadpunt op eigen terrein. Zelfs aan een gewoon stopcontact is de Q4 Sportback e-tron nog van stroom te voorzien.

Ook bij de laadpaal blinkt de Audi Q4 Sportback e-tron uit door zijn prestaties. Bij DC-laders kan hij met 270 kW laden. Deze hoge laadsnelheid is standaard. In zo’n vijf minuten is voldoende bijgeladen om weer 100 kilometer vooruit te kunnen. Om de accu van 5 naar 80 procent op te laden is ongeveer 22,5 minuut nodig.

TOPVERSIE: AUDI Q4 E-TRON 50!

De voorlopige topversie wordt de 50 e-tron Quattro. Deze met twee elektromotoren verwende, vierwielaangedreven variant heeft met zijn 204 pk sterke elektromotor achter en een 110 pk sterke motor vóór een systeemvermogen van 299 pk, goed voor een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 6,2 tellen. Ook deze versie heeft de 77 kWh accu, maar de 50 e-tron Quattro komt er door zijn krachtigere elektromotoren iets minder ver mee.

De Q4 e-tron heeft als 50 e-tron Quattro een actieradius van 488 kilometer en de Sportback-variant bereikt 497 elektrische WLTP-kilometers. Met deze versie kun je maximaal 1.200 kilo trekken. De 50 e-tron Quattro weegt 2.140 kilo. Zij topsnelheid is afgeregeld op 180 km/h, de 35 en 40 e-trons halen 160 km/h. Opmerkelijk is overigens de draaicirkel van de Q4’s e-tron, die is met 10,1 meter zelfs kleiner dan die van Audi’s kleinste en goedkoopste model: de A1 Sportback.

DIT JAAR OP DE MARKT!

Beide modellen van de Audi Q4 e-tron zullen dit jaar nog op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn. De compacte SUV is binnekort al te bestellen. Informeer bij Fleximo naar de mogelijkheden.

Op dit moment heeft Audi twee volledig elektrische SUV modellen beschikbaar. De Audi e-tron en de Audi e-tron Sportback. Beide zijn voorzien van een sterke elektromotor.

Powered by Fleximo

Deel dit bericht