CO2 Neutraal laden voor de Mercedes EQA

CO2 Neutraal laden voor de Mercedes EQA

De onlangs geïntroduceerde elektrische Mercedes EQA gaat op de groene toer. Mercedes biedt namelijk met het Green Charging initiatief de eerste 200.000 kilometer CO2-neutraal laden aan!

Groene energie door GVO

Mercedes Nederland zet een milieuvriendelijke groene stap richting CO2-neutraal rijden. Door iedere EQA te leveren met een GVO (Garantie van Oorsprong). Een GVO geeft het bewijs dat de gebruikte stroom alleen maar op een milieuvriendelijke manier is opgewekt. Bronnen als zonne-energie en windenergie zullen daarom gebruikt worden om de EQA op te laden, ongeacht het oplaadpunt. Mercedes Nederland garandeert hiermee dat de eerste 200.000 kilometer CO2-neutraal geladen is. Op de GVO staan gegevens als de gebruikte energiebron, begindatum van opwekken en de locatie van productie.

Mercedes EQA

Het begin van CO2-neutraal

De Mercedes EQA is slechts het eerste model dat Mercedes Nederland gaat leveren met een GVO. Slechts een beperkt aantal GVO certificaten zijn er op dit moment verkrijgbaar. Toch heeft Mercedes Nederland als doel gesteld om dit voor ieder nieuw model te leveren. Zowel voor Mercedes als het geheel elektrische Smart. Dit is natuurlijk een makkelijke stap om te zetten voor een welvarend bedrijf als Mercedes-Benz. De energie is tenslotte niet geproduceerd door Mercedes, maar ingekocht. Echter is dit een eerste stap naar CO2-neutraal opereren.

Mercedes EQS

Ambition 2039

De verwachting is dat de elektrische aandrijving binnen een zeer korte tijd de dominante aandrijving zal worden. Groot-Brittannië besloot al om vanaf 2030 geen benzine of diesel aangedreven auto’s meer te verkopen. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het tegengaan van klimaatverandering op onze planeet. Echter worden de meeste elektrische auto’s nog steeds door conventionele productieprocessen ontwikkeld. Mercedes heeft daarom Ambition 2039, met als hoofddoel een CO2-neutraal modellengamma aan te bieden. Dit wordt voor een groot deel al bereikt, door de productie van de auto’s zelf op de schop te gooien. Deze doelstelling wil Mercedes al in 2022 gaan realiseren.

Met modellen als de EQA, de onlangs geïntroduceerde EQB en EQS en de toekomstige EQT, laat Mercedes zien dat elektrisch ook voor het merk met de ster/windmolen de toekomst is.

Mercedes ster bij windmolen

 

Het bericht CO2 Neutraal laden voor de Mercedes EQA verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht