De nieuwe (ja, nieuwe!) Moke wordt elektrisch

De nieuwe (ja, nieuwe!) Moke wordt elektrisch

We kennen hem/haar allemaal: de Mini Moke. Dit kleine orgel is ooit bedoeld geweest om in het leger van Groot Brittannië rond te stuiteren, maar dat is er nooit van gekomen. Het bedrijf Moke International is sinds kort weer actief, ze gaan ook een elektrische bouwen.

De Moke in de Moke-fabriek
De Moke in de Moke-fabriek

MOKErnieuw

Sinds kort maakt Moke International dit kleine non-leger gebakje weer op grote schaal, en ze verkopen ze nog ook. Dus, u leest het goed, u kan dit sixties wonder gewoon nieuw bestellen!

Maar, er is nog meer goed nieuws. Moke International gaat een elektrische versie maken van de klassieke Moke. Deze krijgt geen andere benaming dan de versie met verbrandingsmotor. Dit is ook niet nodig, want die wordt vrijwel tegelijkertijd uitgefaseerd met de introductie van het elektrische model.

MOKErlicht

U denkt wellicht dat de elektrische Moke gewoon dezelfde Moke is als de versie met interne verbrandingsmotor. Maar, niets is minder waar. Moke stelt dat de elektrische variant helemaal opnieuw is ontworpen en opgebouwd.

De elektrische variant krijgt veel aluminium panelen. Dit zorgt voor een totaalgewicht van een schamele 800 kilo. Daarnaast krijgt de elektrische Moke ook veel luxe opties. Althans, luxe voor een Moke.

De elektrische Moke komt met betere remmen, hier zit onder andere een regeneratief remsysteem bij. Ook krijgt hij stuurbekrachtiging en, houdt vast, een verwarmde voorruit.

MOKErsnel

Het vooruitduwen van de Moke gaat gebeuren door middel van een elektromotor van 33 kW (45 pk). Dit betekent dat de Moke van 0 naar een gezichtsvervormende 55 km/u schiet in 4,5 seconden.

Bij 100 km/u houdt de pret op en na 144 kilometer is de batterij leeg. Maar, dat is allemaal geen probleem, je zal toch niemand een lange toch zien maken met dit apparaat. Is ie leeg? Dan kan je hem in vier uur opladen. Helaas is er geen snellaadmogelijkheid.

Over snel gesproken: Moke zegt dat je in de aankomende zomer al in je nieuwe elektrische Moke kan rondcrossen. Als je ongeveer 34.000 euro exclusief belastingen geeft aan Moke natuurlijk, dan maken ze hem voor je in Northhamptonshire met alleen maar Europese onderdelen. Wij zeggen doen.

Zo blij worden wij van de elektrische Moke
Zo blij worden wij van de elektrische Moke

Het bericht De nieuwe (ja, nieuwe!) Moke wordt elektrisch verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Daan Weber

Deel dit bericht