Dit is de goedkoopste EV van Nederland!

Dit is de goedkoopste EV van Nederland!

Smart, het merk bekend van de kleine auto´s, wil al een tijdje bekend worden als het merk van de elektrische auto´s. Voorlopig wil dat helaas nog niet zo goed lukken en daarom heeft Smart besloten om een flinke korting te geven van maar liefst 6000 euro!

Goedkoopste EV van Nederland

Achteruitrijcamera
Smart

Smart weet hiermee een bijzondere positie te bemachtigen, de Smart EQ Fortwo en ForFour worden hiermee namelijk de goedkoopste EV´s van Nederland! Met een standaard vanafprijs van € 23.995,- worden de elektrische Smarts hierdoor slechts € 17.995,-. Ter vergelijking, een Renault Twingo EV kost al € 20.590,-. Smart hoopt op deze manier klanten naar hun showrooms te krijgen om de vele voorraadmodellen te verkopen. De actie betreft namelijk alleen maar de modellen die al op voorraad zijn. Maar wees gerust, de voorraad is in tegenstelling tot de auto’s vrij groot.

Smart verkocht minder dan Aiways

Aiways U5 wit exterieur
Aiways U5

Om maar gelijk met de deur binnen te vallen, de verkoopcijfers van Smart zijn niet goed. In heel 2020 zijn er slechts 193 modellen verkocht. Ter vergelijking, een compleet nieuw merk zoals Aiways zat al op 428 modellen. En om dit verhaal nog erger te maken, Aiways heeft dit getal behaald, in twee maanden…

Maar waarom?

Smart laadklep
Waarom?

Dan blijft de grote vraag natuurlijk, waarom zijn er maar zo weinig Smart’s verkocht? Wij hebben zowel de ForTwo als de ForFour getest en het antwoord lijkt erg voor de hand te liggen. Mensen schrikken van het beperkte bereik van beide modellen. De ForTwo en de ForFour komen namelijk beide met een klein accupakket met een range van ongeveer 135 kilometer. Dit hoeft echter geen enkel probleem te vormen voor 90% van de mensen. Het gemiddelde woon-werkverkeer is namelijk een schamele 19 kilometer. Ook het opladen is zo gedaan, met een 22 kW oplader kan het accupakket bijna overal op zijn maximale capaciteit opgeladen worden, in tegenstelling tot een hoop andere elektrische auto’s.

Smart EQ ForFour

Daarnaast zijn de Smart’s ook nog eens standaard voorzien van een redelijke ingevulde optielijst en zijn er vele personalisatiemogelijkheden voor beide modellen. De Smart EQ ForTwo cabrio is tot op heden zelfs de enige elektrische cabrio die er verkocht wordt. Of de prijs van € 17.995 mensen zal overtuigen om over te stappen naar de stille stadsvoertuigen blijft echter de vraag. Eén ding is zeker, Smart heeft er in ieder geval een extra wapenfeit bij. De goedkoopste EV van Nederland!

Smart EQ ForTwo Cabrio

Het bericht Dit is de goedkoopste EV van Nederland! verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht