Fiat gaat je betalen om elektrisch te rijden

Fiat gaat je betalen om elektrisch te rijden

Fiat introduceert een bijzondere manier om mensen te overtuigen van elektrisch rijden. Door geld uit te betalen voor het rijden van een elektrische Fiat, dat vervolgens uitgegeven kan worden in de Fiat app.

Kiri Coins

Fiat heeft voor het mobility programe inspiratie opgezocht bij jonge start-ups. KIRI technology is één van deze bedrijven waarmee Fiat in zee is gegaan. Daaruit komt nu, de Kiri coin. Kiri is de Japanse naam voor de Anna Palownaboom, een boom dat erom bekend staat om veel CO2 op te nemen. De Kiri coins verdien je door ecologisch en zuinig te rijden met de Fiat 500e. In de Fiat app wordt het aantal gereden kilometers en de manier van rijden bijgehouden. Eén stadskilometer staat ongeveer gelijk aan 1 Kiri coin, en één Kiri coin staat ongeveer gelijk aan 2 eurocent. Deze Fiat Kiri coins kan je vervolgens uitgeven in de online Kiri marketplace. Een plek waar ecologische producten en diensten te koop staan. Fiat is hiermee de eerste autofabrikant dat een cryptocurrency koppelt aan het zuinig rijden van hun product.

Fiat 500e App
Fiat App (credit to Fiat)

E-village

Naast de Kiri coin heeft Fiat ook de eerste E-village geintroduceerd, in het Grean Pea winkelcentrum in Turijn. In deze fysieke marketplace laten bekende Italiaanse merken hun nieuwste milieuvriendelijke producten zien. Met E-village introduceert Fiat hun eigen concept store waar de nadruk op elektrisch rijden ligt. De Fiat 500e en Fiat E-Ducato zijn hier te vinden, maar ook diverse oplaadmogelijkheden en zelfs de Fiat Centoventi. Deze concept stores zullen bij een succesvolle introductie ook in andere landen komen.

E-village Fiat
E-village

Eco-High Score

De Kiri coins verdien je niet alleen door veel te rijden, maar voornamelijk door verstandig te rijden. Zo meldt Fiat dat de hoogste scores onder de Fiat 500e eigenaren, beloningen krijgen in de vorm van extra coins. Deze coins zijn uit te geven aan extra’s die niet standaard in de Kiri marketplace staan. Door al deze beloningen hoopt Fiat dat bestuurders extra ecologisch gaan rijden en het als een leuke wedstrijd gaan zien. Op dit moment zijn de Kiri coins alleen nog maar vekrijgbaar voor klanten in Europa. Ook is het programma specifiek gericht op de nieuwe Fiat 500e.

Het bericht Fiat gaat je betalen om elektrisch te rijden verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht