Geely en techgigant Baidu gaan samen “Smart vehicles” maken

Geely en techgigant Baidu gaan samen “Smart vehicles” maken

Het Chinese techbedrijf Baidu zal samen met Geely elektrische auto´s gaan ontwikkelen in China. Baidu dat vooral bekend staat als de Chinese tegenhanger van Google, zal in deze samenwerking vooral de software gaan leveren voor de volgende generatie “Smart” vehicles.

Autonoom rijden

Zoals vele techbedrijven is ook Baidu volledig gefocust op autonoom rijden. Met het Apollo project is het bedrijf al sinds 2015 bezig om autonoom rijdende voertuigen te ontwikkelen. Het project dat open-source is, geeft autofabrikanten de mogelijkheid om de kennis dat Baidu heeft opgedaan, direct in de auto te bouwen. En dit is niet alleen maar mooie toekomstmuziek. Er rijden namelijk al diverse voertuigen met dit systeem rond.

Robotaxi Baidu
Robotaxi

De Robotaxi is bijvoorbeeld een service dat mensen in de Chinese stad van Changsha laat meerijden. Om gebruik te maken van de service kan er via de Baidu app een afspraak gemaakt worden. Vervolgens komt het voertuig langs en worden de passagiers naar hun bestemming gebracht. Om veiligheidsredenen is er nog wel een bestuurder aanwezig. Echter claimt het Apollo programma wel, dat het voertuig op autonoom niveau 4 functioneert.

Wat houdt de samenwerking in?

Wat de exacte uitkomst zal zijn van de samenwerking met Geely is nog niet bekend. Het is niet onbekend dat techgiganten op dit moment hevig investeren in elektrische voertuigen. De gedachten dat Baidu in samenwerking met Geely een ride-sharing app gaat ontwikkelen is dan ook niet heel vreemd. Het kan ook gezien worden als een uitbreiding van het Apollo programma.

“Smart vehicles”

Smart Vision EQ ForTwo
Smart Vision EQ ForTwo

De focus moet echter volgens ons bij de term Smart vehicles liggen. Want Geely is niet alleen met Baidu in samenwerking, maar ook met Mercedes. En laat er onlangs nou een bericht geweest zijn van een samenwerking van Geely en Mercedes voor een nieuwe Smart. Het nieuwe model dat voor nu de naam Esuv draagt, zal de focus hebben liggen op ruimte. Zoveel mogelijk ruimte in een zo klein mogelijk formaat om precies te zijn. Dat dit gepaard zal gaan met een focus op autonoom rijden is dan ook niet uit te sluiten.

Het bericht Geely en techgigant Baidu gaan samen “Smart vehicles” maken verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht