Hummer EV SUV: groot en elektrisch

Hummer EV SUV: groot en elektrisch

Misschien wel één van de grootste auto’s ter wereld, betreft het formaat. Hummer heeft dat altijd als eis gehad voor hun modellen. Nu ook de GMC Hummer EV SUV bekend is gemaakt, is deze eis wederom terug te zien! De standaard GMC Hummer EV hebben we een tijdje geleden al mogen aanschouwen, maar nu ook de GMC Hummer EV SUV.

Vergelijkbaar met zijn voorganger?

De eerdere GMC Hummer EV (de Pick-Up) lijkt verbazingwekkend veel op zijn nieuwe broertje. Maar in plaats van het Pick-Up gedeelte van de originele Hummer EV, heeft de Hummer EV SUV een standaard achterwerk gekregen. Hierdoor is er nu meer ruimte voor passagiers en hun bagage. Laat het formaat je niet voor de gek houden, er blijft maar plek voor 5 personen!

Vier verschillende uitvoeringen

Om de twee modellen die Hummer heeft wat uitgebreider te laten lijken, krijgt de Hummer EV SUV vier verschillende versies. De Hummer EV2 krijgt twee elektromotoren, 400+ km range en 625 pk! De tweede optie zou de Hummer EV2X zijn. Met dezelfde motor en opties als de standaard Hummer EV2, lijkt het misschien overbodig om hier extra geld aan uit te geven. Echter krijg je hierbij ook Adaptive Air Suspension, Adaptive Ride Control en een 800-volt DC Fast Charger (die tot wel 300kW kan laden). Daarnaast beschikt de EV2X ook nog eens over meer dan 480 km range. In de eerste instantie zijn deze specificaties al onvoorstelbaar, voor deze reusachtige Hummer. Echter zijn dit pas de ‘standaard’ uitvoeringen… 

Omdat 2 elektromotoren met 625 pk nog niet genoeg waren, is 3 elektromotoren ook nog een optie! Hiermee verhoog je het vermogen met 205 pk! Deze 830 pk geeft een indrukwekkende 3.5 seconden van 0 naar 100 km/uur! uiteraard zijn er ook 2 versies beschikbaar met de 3 elektromotoren, de Hummer EV3X en de Hummer EV Edition 1. Het verschilt zit hem hier in de prijs en de aankleding. Zo is de Hummer EV Edition 1 voorzien van een Infinity Roof met transparante panelen (deze panelen zijn ook een optie voor de andere uitvoeringen). Daarnaast krijg je ook Lunar Shadow interieur en als je wilt, kun je Moonshot Green Matte Paint krijgen. 

Wanneer kun je hem aangekleed krijgen?

In 2023 komt de GMC Hummer EV SUV op de markt. GMC heeft mogelijk iets geleerd van Tesla, wat het configuratie systeem. Wat betreft de uitvoeringen lijkt het verdacht veel op elkaar. Namelijk van één bepaald model meerdere uitvoeringen vertonen. Maar in tegenstelling tot Tesla, is de Hummer EV SUV compleet aan te kleden naar eigen voorkeur met 200 verschillende accessoires opties! Ben je benieuwd of de Hummer EV SUV ook naar Nederland komt? Hou dan het (Dagelijksauto) nieuws in de gaten!!

Het bericht Hummer EV SUV: groot en elektrisch verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht