Mustang Mach-E €4000 in prijs verlaagd

Mustang Mach-E €4000 in prijs verlaagd

Ford Nederland heeft de Mustang Mach-E €4000 in prijs verlaagd. Hiermee komt de vanaf prijs van de elektrische Mustang op €58.100,-. Een prijs die alsnog ruim boven het criterium ligt om in aanmerking te komen voor subsidie. Dat potje is echter toch al helemaal leeg. Qua prijsstelling komt de Mustang echter sowieso meer in het vaarwater van de leaserijder onder ons. Door de prijsdaling komt de fiscale bijtelling nu op €320 per maand.

Dat mooie glazen dak kost je dan wel weer €1.100 extra

Trekgewicht

Dat er voor dit bedrag andere EV’s beschikbaar zijn, met hetzelfde of een beter bereik, moge duidelijk zijn. Toch heeft Ford met de Mach-E een bijzonder prettige optie: een trekhaak. De Mustang mag namelijk 1500 kilo trekken! Een trekgewicht dat we niet veel zien bij andere EV’s. Sowieso komt de basisuitvoering met een flink aantal prettige opties. Zo is er standaard adaptieve cruise control met Lane Centring Assist en een verwarmbaar stuur. Koppeling met een smartphone via Android Auto of Apple Carplay is eveneens standaard. Met de standaard Mustang Mach-E RWD heb je beschikking over een 75 kWH accupakket, waarmee je volgens de WLTP-norm 440 kilometer ver komt. Voor meer informatie over deze uitvoering zie onze rijtest van de Mustang Mach-E RWD.

Hoogglans zwart delen zijn pas echt premium

Premium

De prijsverlaging geldt niet enkel voor de standaarduitvoering van de Mustang Mach-E. De Premium uitvoering komt eveneens met dezelfde prijsverlaging. Deze heeft een groter accupakket (98 kWh), waarmee het bereik oploopt tot 610 kilometer (WLTP). In deze premium uitvoering zijn de carrosseriedelen in hoogglans zwart gespoten en staat de Mach-E op 19 inch lichtmetalen velgen. Andere standaard opties die de buitenzijde opleuken zijn de rode remklauwen en verlichting in de spiegels die een pony op het weg projecteren bij vergrendeling of ontgrendeling van de portieren. Verder komt de premium uitvoering met meervoudig verstelbare voorstoelen, automatisch groot licht die rekening houdt met tegenliggers en een Bang & Olufsen geluidssysteem. Uiteraard komt dit alles met een prijskaartje, waardoor de premium uitvoering uitkomt op €66.445 en een fiscale bijtelling van €377 per maand.

Stiekem heeft de grijze Puma voorop nog ‘gewoon’ een verbrandingsmotor

Wie nu wil bestellen zal nog even geduld moeten hebben. Leveringen staan namelijk in de planning van modeljaar 2023.

Het bericht Mustang Mach-E €4000 in prijs verlaagd verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Arjan Hordijk

Deel dit bericht