Nieuwe Hyundai KONA EV ziet er zo uit

Nieuwe Hyundai KONA EV ziet er zo uit

De bijna nestor van de EV-familie in automotive land heeft nu een écht nieuw model gekregen. In 2017 op de markt gebracht en in 2018 voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Vorig jaar nog kwam een flinke, voor uiterlijke, facelift. Nu is het echter tijd voor een compleet nieuw model.

De KONA is enigszins opmerkelijk, omdat Hyundai net zo druk bezig is om haar IONIQ familie uit te breiden. De KONA is van een andere waarde. Hij wordt namelijk leverbaar met verschillende aandrijflijnen, waar de IONIQ’s enkel volledig elektrisch zijn. De nieuwe KONA komt op de markt als elektrische auto (EV), hybride elektrische auto (HEV), niet als Plug-In Hybride. MAar wel als sportieve N-Line.

Hyundai in de persoon van SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai Design Center zegt zelf: De geheel nieuwe KONA is gedurfder en dynamischer en oogt nog zelfverzekerder.

achterkant Hyundai KONA EV 2023
opvallende lichtlijn

Sportiever én gegroeid

De nieuwe Hyundai KONA is aan alle kanten gegroeid, zijn lengte met maar liefst 15 cm, de afstand tussen de wielen is met 6 cm verlengd, dat betekent dus flink meer interieurruimte. Zijn breedte is met 2,5 cm breder geworden.

nieuwe groene KONA in het bos
aan alle kanten groter

De zwart kunststof wielranden zijn gebleven, maar nieuw en uniek voor de KONA is zijn lichtbalk van links naar rechts op de neus. Hij is nu meer in lijn met zijn waterstofbroer de Nexo.

voorkant Hyundai KONA EV op bospad
lichtbalk enkel voor de elektrische (geen laadpoort in de grille?)

Elke aandrijfvariant is aan zijn uiterlijk te herkennen, net als de huidige KONA. De volledig elektrische KONA is bijvoorbeeld voorzien van een andere grille en achterbumper met pixelaccenten. Deze pixel geïnspireerde vorm zie je ook terug op de licht metalen velgen.

interieur nieuwe Hyundai KONA 2023
rust en vlakke vloer

Meer en meer in de KONA 2023

Zoals hierboven aangegeven zal de KONA een stuk ruimer interieur hebben. De nieuwe Curve-less Bench Seat achterin zien er keurig uit. Hyundai heeft het over een een unieke reiservaring, gecombineerd met maximale bruikbaarheid en uiteraard optimaal comfort en gemak. De bagageruimte zal ook een stuk groter zijn. Maar met hoeveel liters hij vergroot is, dat blijft nog even de vraag.

De aankomende maanden zal er door Hyundai meer gegevens bekend worden gemaakt over de 2023 Hyundai KONA.

Het bericht Nieuwe Hyundai KONA EV ziet er zo uit verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Joeri van Dam

Deel dit bericht