Tesla Model 3 prijzen flink verlaagd. Waarom?

Tesla Model 3 prijzen flink verlaagd. Waarom?

Tesla is niet van de persberichten. Hebben ze ook niet nodig, want het merk wordt zo intensief gevolgd via diverse (social) media dat elke kleinste wijziging direct wereldnieuws is.

Model 3 is 2.000 euro goedkoper

Zo is het ook gegaan met deze recente prijsverlaging van de Tesla Model 3, waar Tesla Magazine ons op attendeerde. Kostte een Tesla Model 3 Standard Range Plus in 2020 met 8% bijtelling nog 48.980 euro. Op dit moment heeft de Model 3 een vanafprijs van 46.980 euro. Hij is dus 2.000 euro goedkoper geworden. Deze prijsverlaging geldt ook voor de Long Range, nu 56.980, en de Performance versie, nu leverbaar vanaf 62.980 euro.

onderhand een herkenbaar Tesla Model 3 interieur
onderhand een herkenbaar interieur

Meer uitrusting voor minder geld

Zo te zien is er aan de specificaties niets gewijzigd, maar beschik je uiteraard wel over de laatste modeljaarwijzigingen, lees upgrades. Je krijgt sinds eind vorig jaar nu standaard een elektrische bedienbare kofferbak, andere lichtmetalen velgen, zwarte afwerking van onder andere de deurgrepen en raamlijsten, maar ook een groter bereik en betere sprinttijden.

geen chrome meer voor een nieuwe Model 3
geen chrome meer voor een nieuwe Model 3

Elke uitvoering heeft er ongeveer 20 km actieradius bij gekregen. De sprinttijden zijn een paar maanden geleden verlaagd met ongeveer 0,2 seconden voor elke uitvoering.

laadsnelheid Tesla Model 3 blijft gelijk. Range = +20 km
laadsnelheid blijft gelijk. Range = +20 km

Waarom een prijsverlaging?

Over het hoe en waarom van de prijsverlaging is niets bekend gemaakt. Misschien dat voor Nederland ook de verhoging van de bijtelling van 8 naar 12% meespeelt, maar ook dat er steeds meer andere elektrische auto’s (concurrenten) op de markt komen. Lees hier de vergelijking met de BMW i4 concept of de vergelijking met de Volkswagen ID.3.

vergelijking BMW Concept i4 Tesla Model 3
Volkswagen ID.3 Tesla Model 3

Maar als je nu in de markt bent voor een Tesla Model 3, maakt het dan uit waarom de auto goedkoper is geworden? Doe er je voordeel mee.

We zijn wel benieuwd of de prijs van de Tesla Model Y straks ook goedkoper uitvalt. Lees hier een vergelijking van de Tesla Model 3 met de Model Y.

Het bericht Tesla Model 3 prijzen flink verlaagd. Waarom? verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht