Tesla Roadster botst tegen asteroïde!

Tesla Roadster botst tegen asteroïde!

Elon Musk is geen onbekende van een publiciteitsstunt. Van het produceren van een vlammenwerper met de Boring company, tot het kapot gooien van de ruiten van de Tesla Cybertruck. Nu heeft Elon echter zijn eigen ruiten ingegooid, want zijn Tesla Roadster had namelijk een botsing tegen een asteroïde!

Not a flamethrower
De “Not a flamethrower” vlammenwerper

Tesla Roadster in space!

Wellicht de bekendste publiciteitsstunt was toen Elon in 2018 zijn eigen Tesla Roadster in de ruimte schoot. Met Starman achter het stuur en DON´T PANIC op het dashboard ging de roadster zijn reis tegemoet. De Roadster is inmiddels al meer dan 2000 keer langs de zon gevlogen, een enorme prestatie. Echter heeft Starman ergens een afslag gemist want een asteroïde heeft dit avontuur tot een spijtig einde gebracht. Om 22:00 Nederlandse tijd wist de Roadster raket niet op tijd uit te wijken en botst tegen een asteroïde. Wij vroegen astronoom Gerald Rapjé om verdere uitleg;

Het is nog te vroeg om een definitieve conclusie te trekken waarom dit is gebeurd. Er is een mogelijkheid dat het metaal is gaan uitzetten en de baan van het object heeft veranderd. Ook stellen wij niet uit dat een plotselinge klapband ervoor gezorgd heeft.

Gerald Rapjé, Astronoom

Space Oddity

Tesla Roadster 1.0 in betere tijden

De Space Oddity dat de kersrode Tesla Roadster was kon helaas niet meer op tijd van richting veranderen. Het bekende autopilot systeem van Tesla is namelijk pas bij de Model S geïntroduceerd. Had dit systeem ook op de Roadster gezeten, dan had het verhaal wellicht heel anders geweest. De Roadster is het eerste model dat onder leiding van Elon Musk op de markt kwam als Tesla. Een vervolg op de Roadster is gepland voor 2022 met wederom bijzondere doelen. Zo zou het basismodel onder de 2 seconden naar de 100 km/u gaan met een topsnelheid van 400 km/u. Ook zijn er plannen om de Roadster te voorzien van luchtdruk boosters. Deze geven de auto extra kracht en zouden in theorie, de Tesla een meter in de lucht kunnen laten zweven. Een bijzonder idee, maar na de botsing van zijn eerste Roadster in de ruimte, wellicht geen slecht idee.

Het bericht Tesla Roadster botst tegen asteroïde! verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht