Vernieuwde MG ZS EV krijgt een ander uiterlijk en meer bereik

Vernieuwde MG ZS EV krijgt een ander uiterlijk en meer bereik

In 2019 waren sommigen nog sceptisch over de wederopstanding van het Engelse MG als Chinese elektrische auto. Nauwelijks twee jaar later moet iedereen toegeven: de MG ZS EV is een succes. Nu is het tijd voor de volgende stap: de vernieuwde MG ZS EV krijgt een nieuw uiterlijk en meer bereik.

Succesverhalen

Toen we voor een rijtest reden met de MG ZS EV voorspelden we dat dit wel eens de elektrische auto was waar mensen op zaten te wachten. Niet langer was elektrisch rijden alleen beschikbaar in de premium-klasse: de MG ZS EV was er voor normale mensen die de overstap durfden te maken. Zij die zich niet lieten afschrikken door plastic in het interieur en een wat ouderwets aandoend infotainmentsysteem vonden in de MG ZS EV een ruime crossover met een prima rijgedrag.

Achterkant

Nog geen twee jaar na de introductie is de MG ZS EV een vertrouwd beeld geworden in het straatbeeld. MG timmert hard aan de weg met meer interessante modellen. Hierbij volgen ze hetzelfde principe als eerder: geen gadgets of luxe afwerking, maar gewoon een no-nonse elektrische auto voor een goede prijs. MG vergeet echter de ZS EV niet: deze krijgt een forse update en accu’s met meer capaciteit.

Flink vernieuwd

Het exterieur van de MG ZS EV krijgt een fikse update, zonder hierbij zijn herkenbaarheid te verliezen. Het meest opvallend zijn de dichte grille, die voortaan in carrosseriekleur gespoten is. Blijkbaar hoeft de MG ZS EV niet meer te lijken op een benzineauto, maar is de elektrische auto zo ingeburgerd dat een valse grille niet meer hoeft.

Ook de koplampen zijn vernieuwd. Voortaan zijn ze voorzien van fraaie dagrijverlichting, die de uitstraling van de MG ZS EV weer helemaal bij de tijd maken. Ook de achterlichten hebben een update gekregen en zien er weer fris uit.

Interieur

Het interieur van de MG ZS EV is zo goed als gelijk gebleven. Wel is hij voortaan uitgerust met het iSMART connectivity systeem, net zoals de andere modellen van MG. Hierbij kun je ook de speciale app van MG gebruiken, waarmee je via je smartphone functies van je auto bedient. Ook is de software van het navigatie- en infotainmentsysteem vernieuwd.

Long range

Belangrijker zijn echter de wijzigingen in het accupakket. De vernieuwde MG ZS EV heeft meer bereik. Voortaan kun je kiezen uit twee accupakketten. De huidige accu van 45 kWh wordt vervangen door een grotere accu van 51 kWh. Daarnaast is er een ‘long range’ accu van maar liefst 70 kWh. Hiermee haalt de MG ZS EV een bereik tot 440 kilometer.

De vernieuwde MG ZS EV is daarnaast voorzien van een 3-fase lader met een 11kW laadsysteem om nog sneller te kunnen laden (AC). Bovendien kost het bij een snellader (DC) slechts een half uurtje om de accu weer tot 80% op te laden. De grotere accu en de mogelijkheid tot sneller laden vergroten de bruikbaarheid van de MG ZS EV aanzienlijk.

Lekker blauw MG ZS EV

Wij voorspellen wederom dat de vernieuwde MG ZS EV een hit gaat worden. Of we weer gelijk krijgen, merken we vanaf eind oktober. Dan staat de vernieuwde MG ZS EV bij de dealer. De prijs voor de versie met de kleinere accu begint bij 30.990 Euro. Voor de ‘long range’ accu betaal je 4.000 Euro meer.

Het bericht Vernieuwde MG ZS EV krijgt een ander uiterlijk en meer bereik verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Maarten van der Westen

Deel dit bericht