Volledig elektrische Toyota SUV op komst

Volledig elektrische Toyota SUV op komst

Toyota heeft vandaag aangekondigd bezig te zijn met de laatste ontwikkelingen van zijn eerste volledig elektrische SUV. Deze naamloze midsize SUV staat op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform e-TNGA van Toyota. Vooralsnog geeft Toyota alleen een gestileerd silhouet en enkele details van het voertuigplatform van zijn nieuwe volledig elektrische Toyota SUV vrij. Over een officiële introductie is nog niks bekend. Gelukkig maken ze in de komende maanden meer details bekend.

Eén modulair elektrisch platform

Het volledig elektrische SUV-model wordt ontwikkeld op het nieuwe e-TNGA-voertuigplatform (Toyota New Global Platform), dat vanwege zijn flexibiliteit eenvoudig gebruikt kan worden voor een reeks van verschillende producttypes. Omdat het platform gemakkelijk aangepast kan worden voor verschillende types, kan de ontwikkelingstijd aanzienlijk verkort worden. Je kunt het vergelijken met het CMF voertuigplatform van Renault & Nissan. De productie vindt plaats in Toyota’s ZEV Factory in Japan.

Toyota RAV4
De plug-in hybride Toyota RAV4, ook een midsize SUV.

Verschillende elektrische Toyota’s

Het e-TNGA-voertuigplatform is in de basis altijd hetzelfde, ongeacht het model. Natuurlijk kunnen verschillende componenten wel afwijken. Hierdoor zijn de breedte, lengte, hoogte en wielbasis van het model dat erop gebaseerd is variabel. Het platform is geschikt voor voor-, achter- en vierwielaandrijving en biedt mogelijkheden voor verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen.

waterstof elektrische Toyota 2021 Toyota Mirai prijs
De waterstof-elektrische Toyota Mirai

Minstens 60 geëlektrificeerde modellen

Naast de ontwikkeling van de elektrische SUV lanceert Toyota ook de volledig elektrische varianten van de Proace en Proace City in 2021. Toyota doelt op een verkoop van 5.5 miljoen elektrische voertuigen in 2025. In Europa wil Toyota meer dan 60 geëlektrificeerde modellen introduceren voor 2050. Ze verwachten dat 70 procent van de verkoop bestaat uit hybride aangedreven voertuigen, waarvan minstens 10 procent plug-in hybride, volledig- of waterstof-elektrisch.

Toyota ProAce Black Platinum 2017
De Toyota Proace

Het bericht Volledig elektrische Toyota SUV op komst verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht