Volvo XC20: de volgende stap in Volvo’s elektrificatieplan

Volvo XC20: de volgende stap in Volvo’s elektrificatieplan

Volvo onthult later vandaag de Volvo XC20. Zoals de naam je al doet vermoeden, wordt dit het kleinere broertje van de XC40. En hij is volledig elektrisch! Wat is er al bekend over de Volvo XC20? Lees verder voor alle details die we al weten.

Elektrische baby-SUV

De Volvo XC20 vult de plek onder de XC40 op. Volvo krijgt er dus een baby-SUV bij. De XC20 komt op het nieuwe SEA-platform te staan. SEA staat voor de betekenisvolle woorden: Sustainable Experience Architecture. Tijdens de Beijing Auto Show in september 2020 gaf moederbedrijf Geely al wat informatie weg. De techniek werd gepresenteerd in een conceptauto van Lynk & Co. Volgens Geely heeft het platform potentie voor een actieradius van 600+ km. Camera’s rondom werken samen in de vorm van een Mobileye SuperVision-systeem. Dit systeem biedt naar eigen zeggen veel mogelijkheden op het gebied van veiligheid en autonoom rijden, maar wel met de disclaimer “zo snel de technologie zich ontwikkelt”.

render voorkant volledig elektrische volvo xc20
Met zijn doorlopende achterlichten is de XC20 helemaal bij de tijd

Met de Volvo XC40 Recharge P8 AWD en de Polestar 2 (zie rijtest) hebben de Zweden al een eerste stap gezet in de elektrificatieplannen van Volvo. Deze twee auto’s delen het zogenaamde CMA-platform. Volvo gebruikt dit platform ook voor auto’s met verbrandingsmotoren, zoals de ‘gewone’ XC40 en de hybride XC40 (zie rijtest).

Met het nieuwe SEA-platform stort Geely zich voor het eerst vol op elektrisch rijden. Volvo mag de techniek gebruiken om de focus te leggen op Pure Electric modellen. Pure is overigens ook waar de ‘P’ voor staat in ‘P8 Recharge’. Wij kijken niet verbaasd op als die ‘P’ straks weer om een hoekje komt kijken bij de verdere naamgeving van de XC20.

Volvo XC20 is onderdeel van elektrificatieplan

Volvo heeft als doelstelling dat van alle verkochte auto’s in 2025, minimaal de helft volledig elektrisch moet zijn. De XC20 speelt een grote rol bij het uitrollen van deze plannen. Volvo registreerde eerder ook al het handelsmerk voor de naam ‘XC10’. De kans bestaat dus dat er een nóg schattigere Volvo baby-SUV aan zit te komen.

Foto’s met dank aan: AutoExpress

Het bericht Volvo XC20: de volgende stap in Volvo’s elektrificatieplan verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Deel dit bericht