Zeekr 01 heeft 1000+ kilometer range

Zeekr 01 heeft 1000+ kilometer range

Range Anxiety kan flink wat stress opleveren. Je let eventjes niet op en opeens heb je nog maar 50 kilometer bereik, terwijl de dichtstbijzijnde oplaadstation 55 kilometer weg is. De kans dat dit zal gebeuren in Nederland is vrij klein, gezien wij de meest laadpalen per kilometer hebben staan van ieder land in Europa. Daarbuiten is het echter een reële kans, tenzij je in een Zeekr 01 rijdt.

1032 kilometer bereik

Ja, je leest het goed 1032 kilometer bereik op één lading. Dat betekent een bereik van Amsterdam naar Parijs en terug. Het Chinese Geely heeft Zeekr in het leven gebracht al premium merk. De 01 is in China dan ook al sinds 2021 op de markt, maar moest het tot nu toe doen met een magere 86 of 100 kWh accupakket. Dat smaakt natuurlijk naar meer, en dus is er een nieuwe topversie geïntroduceerd met een ‘Kirin’-batterij van 140 kWh. Geen kleine stap dus, maar bijna een hele Fiat 500e erbij. Kleine kanttekening is dat de 1032 kilometer is gemeten met de Chinese CLTC methode. De Europese WLTP methode is over het algemeen iets accurater en daarbij ook kleiner in haar cijfers.

Er is een mogelijkheid om uit twee versies te kiezen. De achterwiel aangedreven variant heeft 272 pk en de vierwielaangedreven versie 544 pk. De 1032 kilometer is afkomstig van de minder krachtige versie.

Komt naar Europa, uiteindelijk

Het model wordt in beperkte oplage geproduceerd van slecht 1.000 stuks. Of de station/shooting brake ook naar Europa komt is momenteel niet bekend. Zeekr meldt dat het naar Europa komt, wanneer dit exact zal plaatsvinden is nog niet zeker. Als wij de 01 mogen ontvangen in Nederland, dan stellen wij voor om de kleuren Yu Guang Orange te kiezen. In combinatie met de MG 4 heb je daarmee een perfecte elektrische set van Chinese modellen met een Hollands tintje.

Het bericht Zeekr 01 heeft 1000+ kilometer range verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Danny Vleugel

Deel dit bericht